To spletno mesto ni več podprto v brskalniku Internet Explorer.
Prosimo, odprite stran v brskalniku Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox ali Safari.

Najboljše destinacije za kampiranje v Črni gori

Črna gora verjetno ni prva država, na katero pomislite, ko iščete počitnice v kampu, vendar je ta majhna država ob morju zelo presenetljiva in raznolika počitniška destinacija.

Najboljše destinacije za kampiranje v Črni gori
Črna gora verjetno ni prva država, na katero pomislite, ko iščete počitnice v kampu, vendar je ta majhna država ob morju zelo presenetljiva in raznolika počitniška destinacija. Preberite več
Seznam najbolj priljubljenih destinacij v Črna gora (1)
Črnogorska obala
Kampi, ki jih ponuja LuxCamp, se večinoma nahajajo na rivieri Ulcinj. Na tej najjužnejši rivieri najdete tudi plažo Velika, najdaljšo plažo na jadranski obali, ter dva polotoka, Marjan in Mandra,...
Kampi, ki jih ponuja LuxCamp, se večinoma nahajajo na rivieri Ulcinj. Na tej najjužnejši rivieri...
  • Ulcinjska riviera z najdaljšo plažo na jadranski obali: Velika
  • Mesto Ulcinj na jugu z orientalskim pridihom
  • Dva polotoka, Marjan in Mandra, s subtropskim podnebjem
Razpoložljivi kampi: 3
Preveri razpoložljivost

Kampiranje v Črni gori

Več o Črni gori

Tu boste našli kilometre peščenih plaž s trendovskimi plažnimi klubi in čudovita stara mesta, kot je Kotor, katerega srednjeveško središče je uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine. Ne imenuje se nova Azurna obala po nepotrebnem. Toda veliko ceneje! LuxCamp ponuja več odličnih kampov ob morju.

Na črnogorski obali je veliko večjih in manjših kampov.

Črna gora leži na Balkanu ob Jadranskem morju in je velika približno tretjino površine Nizozemske. Tam živi približno 650.000 ljudi. Črna gora je bila priljubljena turistična destinacija že v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, vendar jo je zaradi vojne v Jugoslaviji, ki se je odvijala predvsem v sosednjih državah, obiskovalo vse manj turistov. Na srečo se to hitro spreminja, saj je Črna gora pravi skriti dragulj na Jadranu.

Ime Črna gora izhaja iz beneškega jezika in pomeni "črna gora". Država je svoje ime dobila zaradi temne barve gore Lovčen, ki jo povzročajo številni borovci, ki rastejo na njej. Črna gora ima sredozemsko podnebje z vročimi in suhimi poletji. V višjih predelih je zmerno morsko podnebje z blažjimi poletji. Vendar pa najvišje temperature do 40 stopinj niso izjema.

Glavno mesto Črne gore je Podgorica. Tu živi približno 180.000 ljudi. Sodobno mesto Podgorica je politična in kulturna prestolnica Črne gore. 

Tudi na področju narave ima država veliko za ponuditi. V narodnem parku Biogradska gora, enem najstarejših zaščitenih naravnih območij na svetu, se nahajajo zadnji deli pragozda v Evropi. Črna gora ima najdaljšo plažo na celotnem Jadranu. Poleg tega ima država več rek, ki so odlične za rafting, na primer. Reka Tara ima najdaljšo in najglobljo sotesko v Evropi in poleg Velikega kanjona celo najglobljo na svetu. 

Črna gora ima 2 letališči: Golubovci v bližini Podgorice in Tivata, na obali v bližini čudovitega mesta Kotor. Ceste v Črni gori so dobre, zlasti na obali, in potovanje po Črni gori je varno. Čeprav Črna gora še ni članica Evropske unije, je njena valuta evro in s tem zakonito plačilno sredstvo.

Kampi v Črna gora

Kampiranje v Črni gori še ni dobro poznano, vendar je v Črni gori več odličnih kampov. Predvsem ob obali je vse več kampov, kamor lahko prinesete svojo opremo za kampiranje ali najamete nastanitev. Območje je zato idealno za družine, ki si želijo prijetnih počitnic na plaži. V Črni gori je več večjih in manjših kampov s 4 zvezdicami.