To spletno mesto ni več podprto v brskalniku Internet Explorer.
Prosimo, odprite stran v brskalniku Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox ali Safari.
Doživite luksuzno kampiranje na črnogorski obali
Kampi, ki jih ponuja LuxCamp, se večinoma nahajajo na rivieri Ulcinj. Na tej najjužnejši rivieri najdete tudi plažo Velika, najdaljšo plažo na jadranski obali, ter dva polotoka, Marjan in Mandra, ki imata subtropsko podnebje. Preberite več

Kampiranje na črnogorski obali

Obala Črne gore

Črnogorska obala je sestavljena iz različnih delov. Na črnogorski obali je veliko večjih in manjših kampov. Riviera Budvan leži nad riviero Ulcinj z nekaterimi najboljšimi peščenimi plažami v Črni gori, ki jih obdajajo visoki klifi. Riviera Tivat ima skupno 17 plaž in tri otoke v morju. Najsevernejša riviera je Kotorska riviera z različnimi vrstami plaž in sredozemskim podnebjem. 

Ljubitelji plaž bodo uživali na Veliki plaži, najdaljši črnogorski plaži. Ta plaža je dolga kar 13 kilometrov in se nahaja v bližini Ulcinja. Leta 2010 je The New York Times plažo Velika razglasil za eno najboljših turističnih destinacij.

Ulcinj na začetku Velike plaže je najjužnejše mesto na črnogorski obali in je bil nekoč znan kot piratska prestolnica Jadrana. Čudovito staro mestno jedro spominja na grad. Ulcinj zaradi mošej, starih turških dvorcev in trdnjave, okrašene z mozaiki, deluje orientalsko.