To spletno mesto ni več podprto v brskalniku Internet Explorer.
Prosimo, odprite stran v brskalniku Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox ali Safari.
Dobrodošli v Provansi
Ob besedi Provansa se v mislih takoj pojavijo vijolična polja sivke in nos začuti vonj svežih zelišč. Toda francoska pokrajina med Alpami in Sredozemljem ponuja veliko več kot to. Razgibana dežela z ravnicami in gorami, gozdovi in hribi je tisto, kar vsako leto privablja številne dopustnike na to območje. Čudovit kraj, kjer lahko z družino preživite luksuzne počitnice v mobilni hišici. Preberite več

Kampiranje v Provansi

Zakaj je kampiranje v Provansi tako popolno?

Glavni 4 razlogi:

  • Tople temperature
  • Očarljiva pokrajina, polna raznolikosti
  • Bogata zgodovina in številne kulturne znamenitosti
  • Kulinarični užitki


Z mobilno hišico, luksuznim šotorom ali bungalov šotorom, se boste s Provanso še bolj povezali in začutili pravo vzdušje kraja. Izberite svoj luksuzni kamp na jugu Francije pri LuxCampu!

Najlepši kampi za kampiranje v Provansi

Val de Durance 

Mobilna hišica v kampu La Val de Durance vam bo nudila vso potrebno udobje. Bazen, čudovita dolga peščena plaža in ugodna lokacija so popolna kombinacija za vse dopustnike v Franciji. Izleti v Gordes ali Lourmarin so zato enostavni. Le Val de Durance zagotavlja sproščujoče počitnice predvsem družinam z otroki.


Le Lacs du Verdon 

Le Lacs du Verdon je kamp, je družinam prijazen. Objekti so prilagojeni vsem starostnim skupinam. V kampu so na primer teniško igrišče, igrišče za golf, fitnes center, novejši bazen s čudovitimi tobogani, otroška igrala, kopeli z mehurčki, izposoja koles in še veliko več. Zabava za vse starosti!


Domaine du Verdon 

Lokacija kampa Domaine du Verdon je čudovita. Reka teče tik ob kampu, vi pa lahko opazujete pečine Verdona. V kampu so na voljo čudovit bazen, možnosti ribolova, otroško igrišče, fitnes ter zabava za male in velike. Mladi in stari bodo v Domaine du Verdon preživeli veliko prijetnih dni.

Hrana, kultura in podnebje v Provansi

Tipične jedi 

V Provansi ljudje vedo, kaj je dobra hrana. Najboljša kombinacija v Franciji je seveda vino, kruh in olive. Slastno, ko sedite na terasi. Tudi provansalska ribja juha (imenovana tudi Bouillabaisse) je jed, ki jo morate poskusiti. Navdušuje tudi sveže sadje iz regije. 


Podnebje v Provansi 

Provansa se nahaja na jugu Francije in ima subtropsko podnebje. Pomlad pride zgodaj in čudovita polja sivke se začnejo barvati in dišati že maja. Poletne temperature dosegajo okoli 30 stopinj, pozimi pa se le redko, če sploh kdaj, spustijo pod ledišče. Če se odpravite poleti, ste lahko prepričani, da vas čakajo čudovite temperature in veliko sonca!

Znamenitosti v Provansi

Provansa ima dolgo in bogato zgodovino. Tu ne manjka rimskih akvaduktov, čudovito ohranjenih srednjeveških opatij in številnih drugih arhitekturnih mojstrovin. Obvezen postanek je mesto Arles in kava v kavarni Café van Gogh, ki je povezana s slavno sliko. Vredno je obiskati tudi druge čudovite kotičke v Provansi: kanjon Verdon, park Camargue, Abbaye Notre Dame de Senanque, številne provansalske vasice, Marseille in še bi lahko naštevali.

Provansa ima zanimivo ponudbo tudi za otroke, saj ponuja številne zabaviščne parke, živalski vrt in naravne rezervate. Izkoristite LuxCampovo ponudbo namestitev in odkrijte to čudovito regijo.