To spletno mesto ni več podprto v brskalniku Internet Explorer.
Prosimo, odprite stran v brskalniku Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox ali Safari.

LuxCampov Paket varnosti posebej za vaše potovanje

Naše priporočilo za potovanje

LuxCamp priporoča, da sklenete zavarovanje za primer odpovedi potovanja in zavarovanje za kritje stroškov repatriacije v primeru nesreče ali akutne bolezni (nezgodno zavarovanje), če tega še niste storili. Vedno preverite, ali je vaše zdravstveno zavarovanje vključeno v državo, v katero potujete. Naš Paket varnosti velja samo za odpoved rezervacije pred prihodom. 

Koliko stane Paket varnosti, ki ga ponuja LuxCamp?

  • Cena znaša 2% celotne cene potovanja

Kako sem s Paketom varnosti zavarovan?

  • Paket krije samo odpoved pred prihodom
  • Potovanje se lahko odpove zaradi dokumentirane akutne bolezni do 12:00 opoldne, na dan pred prihodom
  • Takoj je treba predložiti zdravniško potrdilo (plača stranka)
  • Odpoved je mogoča do 60 dni pred prihodom brez navedbe razlogov
  • Spremembo rezervacije lahko zahtevate do 14 dni pred prihodom brez pristojbine za spremembo

Splošni izračun za paket varnosti:

10 % presežka + plačani paket varnosti in manipulativna pristojbina se ne povrnejo.
Popolnoma brezplačna odpoved je mogoča le 3 dni po opravljeni rezervaciji (razen pri last minute rezervaciji).


Kakšni so pogoji?

Paket varnosti LuxCamp je treba dodati pred prvim plačilom. Zajema le odpoved pred prihodom in vključuje pravico do odpovedi 60 dni pred prihodom brez dokumentacije, pri čemer se zaračuna 10 % odbitek skupne cene potovanja + plačani Paket varnosti in administrativni stroški. Po preteku 60 dni se zaračunajo stroški odpovedi v skladu s 5. odstavkom v Splošnih pogojih in pravilih poslovanja. V primeru dokumentirane akutne bolezni paket vključuje tudi pravico do odpovedi do 12:00 opoldne, na dan pred prihodom pod navedenimi pogoji.


Če svojo rezervacijo prekličete za cenejšo nastanitev, ki je na voljo na spletu, pa lahko novo rezervacijo pri ponudniku rezervirate šele po 48 urah. V tem primeru ne moremo zagotoviti razpoložljivosti.

Uradne pogoje in pravila našega Paketa varnosti najdete v točki 18 v Splošnih pogojih in pravilih.

Natančen opis

Paket varnosti LuxCamp, ki ga lahko k svoji rezervaciji dodate posebej, znaša 2 % skupne cene potovanja in ga je treba dodati pred prvim plačilom, najbolje ob rezervaciji. Paket zajema samo odpoved pred prihodom in vključuje pravico do brezplačne* odpovedi do 60 dni pred prihodom, pred 12:00 (brez dokazil).

*10 % odbitek skupne cene potovanja + plačani Paket varnosti in administrativni stroški se ne vračajo.

Če rezervacijo prekličete za cenejšo nastanitev, ki je v spletni ponudbi, lahko novo rezervacijo pri ponudniku rezervirate šele po 48 urah. Na žalost razpoložljivosti cenejšega potovanja ne moremo zagotoviti.

Spremembe rezervacije se lahko izvedejo brez provizije za ponovno rezervacijo do 14 dni pred prihodom - če pa v zvezi s spremembo nastanejo stroški za našega ponudnika, mora te stroške plačati stranka. Ne velja za odpovedi z namenom pridobitve cenejše nove rezervacije (glej zgoraj).

Potovanje je možno odpovedati do enega dne (najpozneje do 12:00) pred prihodom zaradi dokumentirane akutne bolezni. Vplačani znesek se povrne z odbitkom v višini 10 % cene celotnega potovanja, pod pogojem, da je v zdravniškem spričevalu dokumentirano, da eden od udeležencev potovanja, njegov zakonec, otroci, starši, bratje in sestre, stari starši, vnuki, tašči, tast umre zaradi hude nesreče ali hude akutne bolezni. Strošek plačanega Paket varnosti ne bo povrnjen, stranki pa se zaračuna administrativna taksa.

Osebe, starejše od 75 let in osebe s kroničnimi boleznimi, niso zaščitene s Paketom varnosti. Nosečnost in njene posledice se ne obravnavajo kot bolezen. Epidemične in pandemične bolezni niso zaščitene s Paketom varnosti. LuxCamp je treba takoj obvestiti o bolezni, ki je povzročila odpoved. Zdravniško spričevalo, ki ga izpolni zdravnik, mora biti v rokah LuxCampa najpozneje 3 dni po vloženi zahtevi (priporočamo pošiljanje dokumentov preko Centra za pomoč uporabnikom). 

Stroške dokumentacije krije stranka. LuxCamp si pridržuje pravico, da zahteva nadaljnje preiskave pri svojem zdravniku.

Varnostni paket ne krije predčasne vrnitve domov zaradi hude bolezni, nesreče, nemirov ali političnih omejitev. Zato je dobro preveriti, ali vaše zasebno zdravstveno zavarovanje krije takšno situacijo.

Paket varnosti, ki ga lahko pri LuxCampu rezervirate kot doplačilo, je dodatna storitev LuxCampa, približno primerljiva z garancijo proizvajalca, zato LuxCamp kot zastopnik in posrednik nosi stroške, ki jih ponudnik zaračuna v primeru odpovedi. Pogoje za to storitev je oblikoval organizator potovanja.

Če imate dodatna vprašanja o Paketu varnosti, nam to sporočite preko centra za pomoč uporabnikom, ki ga najdete na povezavi https://support.lux-camp.eu/hc/sl.


Tel: +386 (1) 777-45-33