To spletno mesto ni več podprto v brskalniku Internet Explorer.
Prosimo, odprite stran v brskalniku Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox ali Safari.

Zasebnost in piškotki

Pravila o osebnih podatkih 


Vaši osebni podatki

Pri rezervaciji počitnic na tej domeni, LuxCamp deluje kot potovalni agent, medtem ko je vaš pogodbeni partner CampingVision. V obeh podjetjih želimo, da se naše stranke počutijo varne, ko obiščejo naše spletno mesto, kupijo naše izdelke in uporabljajo naše storitve. Zato so naši pravilniki o osebnih podatkih napisani jasno in natančno ter zagotavljajo popolno preglednost glede načina shranjevanja, prenosa in uporabe vaših osebnih podatkov. Naša obdelava osebnih podatkov je v skladu z Uredbo EU o varstvu podatkov iz maja 2018 (GDPR) ter se zbira in obdeluje v skladu s tem pravilnikom o osebnih podatkih.


Upravljavec podatkov

Pravilnik o zasebnosti velja samo za izdelke in storitve LuxCamp in CampingVision, ki sta zdaj upravljavca podatkov, odgovorna za osebne podatke, zajete v tem pravilniku. 

LuxCamp je del podjetja CampingVision. LuxCamp deli osebne podatke z družbo CampingVision v zvezi z administrativnim in analitičnim delom. Osebne podatke, ki jih zbere LuxCamp, tako obdeluje tudi CampingVision za spodaj navedene namene. V nadaljnjem besedilu sta družba CampingVision AG in hčerinsko podjetje LuxCamp AG v nadaljevanju imenovana “CampingVision".


Kontaktni podatki

LuxCamp lahko kontaktirate preko Centra za pomoč na tej povezavi.

Kontaktirate lahko tudi CampingVision na naslovu: gdpr@campingvision.com


Zbiranje osebnih podatkov 


Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki so vse informacije, ki so neposredno ali posredno povezane s posameznikom, na primer ime, telefonska številka, e-poštni naslov ali naslov IP.
V podjetju CampingVision zbiramo osebne podatke na več različnih načinov, največ pa jih pridobimo neposredno od uporabnika.
Nekatere vrste osebnih podatkov so razvrščene kot občutljive in zaupne, vključno z informacijami, ki se nanašajo na uporabnikova verska prepričanja, politična nagnjenja in zdravje. Občutljive osebne podatke zbiramo in uporabljamo le, kadar je to potrebno, in to vedno v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti osebnih podatkov. Tak primer so podatki o zdravstvenem stanju v zvezi z uporabo potovalnega zavarovanja, ki ga je kupila stranka. 


Osebni podatki, povezani z rezervacijo in potovanjem

Ko rezervirate potovanje prek CampingVision, bomo zbrali osebne podatke za izvedbo vaše rezervacije. To vključuje informacije, kot so imena in starost vseh potnikov, število otrok, ki potujejo, ter naslov in kontaktni podatki osebe, ki rezervira potovanje. V zvezi z rezervacijo zbiramo tudi podatke o plačilu osebe, ki plača potovanje. 

Ko rezervirate potovanje CampingVision za več oseb, se prepričajte, da so bile vse vključene osebe seznanjene s tem pravilnikom o zasebnosti osebnih podatkov in da so vam dovolile deljenje svojih podatkov. 

Ko pri nas rezervirate počitnice, zbiramo tudi podatke o vašem potovanju. Poleg zgoraj omenjenih informacij te vključujejo tudi destinacije, datume potovanja in različne dodatne informacije. 

Osebne podatke zbiramo, ko z nami kontaktirate, npr. prek službe za pomoč strankam, e-pošte, telefona ali na druge načine. Na splošno zbiramo in obdelujemo predvsem osebne podatke, ki jih potrebujemo, da lahko odgovorimo na vaša vprašanja in obravnavamo vaše poizvedbe. Odvisno od izbranega načina vašega stika lahko informacije vsebujejo e-poštni naslov in/ali telefonsko številko. 

Ne glede na to, ali rezervacijo opravite po telefonu, osebno, prek elektronskega obrazca za rezervacijo ali prek klepeta v živo, bomo za dokončanje rezervacije zahtevali enake podatke. Hranimo lahko tudi dodatne informacije, ki jih posredujete, vključno z informacijami o zdravstvenem stanju, alergijah in drugih podobnih zadevah.


Naročanje na novice CampingVision

Ko se naročite na novice CampingVision, zberemo vaše ime in e-poštni naslov ter podatke o vaših prejšnjih rezervacijah CampingVision (zgodovina, želje). To nam omogoča, da vam pošiljamo ustrezne in prilagojene ponudbe.


Uporaba naših digitalnih storitev 

Ko obiščete naše spletno mesto ali uporabljate katero koli drugo digitalno storitev, zbiramo informacije o tem, kako uporabljate storitev, vključno z osebnimi podatki, kot je naslov IP. Poleg tega zbiramo tudi podatke o tem, kako se premikate po določeni digitalni storitvi, katere strani obiščete in kateri naši izdelki vas zanimajo. Če ste prijavljeni s svojim uporabniškim imenom ali nam pošljete druge podatke, ki jih lahko uporabimo za vašo identifikacijo, bomo vaše vedenje v digitalni storitvi povezali z informacijami, ki smo jih zbrali. Te podatke bomo uporabili za izboljšanje in optimizacijo uporabniške izkušnje za vas in prihodnje stranke.


Podatki o vas, zbrani od drugih oseb 

Če so pri rezervaciji počitnic razkriti podatki o enem ali več sopotnikih, predvidevamo, da so bili ti podatki pridobljeni z dovoljenjem oseb, katerih osebni podatki so bili razkriti. 


Prilagoditve kontaktnih podatkov ali drugih ustreznih osebnih podatkov 

Stranka je odgovorna za vzdrževanje kontaktnih podatkov, s čimer zagotavlja, da imamo točne in posodobljene podatke o rezervaciji. V nasprotnem primeru bomo morda morali uporabiti javne evidence, da bomo lahko stopili v stik z vami v zvezi z vašimi potovanji.Upravljanje in shranjevanje osebnih podatkov  


Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov 

V podjetju CampingVision vaše osebne podatke obdelujemo v skladu z zakonom. Morda so nekateri osebni podatki potrebni za dokončanje vaše rezervacije in se v tem primeru obdelujejo z vašo privolitvijo in v skladu z zakonom. Če umaknete soglasje ali če to preneha veljati, so lahko nekateri osebni podatki še vedno na voljo za druge namene, vključno z računovodstvom. Večina osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, je povezana z dokončanjem postopka rezervacije ali za namene trženja. 


Vaše potovanje

Vaše osebne podatke uporabljamo za zagotavljanje storitev, ki ste jih rezervirali pri nas. Ti osebni podatki bodo med drugim uporabljeni za pošiljanje potrdila o rezervaciji in potovalnih dokumentov. Vendar se bodo uporabljali tudi za dokončanje rezervacije pri naših partnerskih podjetjih in dokončanje plačila. V ta namen se vaši osebni podatki uporabljajo za računovodske, poravnalne, revizijske, kreditne in plačilne storitve. 


Darilna kartica

Ko pri nas kupite ali prejmete darilno kartico, bomo vaše osebne podatke obdelali v zvezi z izdajo in ravnanjem z omenjeno kartico. Za to potrebujemo ime, naslov in e-poštni naslov prejemnika. Poleg tega obdelujemo tudi vaše plačilne podatke za dokončanje plačila. 
Prijava stranke

Ob rezervaciji počitnic pri nas ustvarimo prijavo stranke, ki je povezana z našo zbirko podatkov o strankah. Tako se lahko prijavite z informacijami o rezervaciji in analizirate podrobnosti svoje rezervacije. Vaša prijava bo veljavna, dokler bomo imeli vaše osebne podatke v naši zbirki podatkov. Več informacij najdete v razdelku Čas shranjevanja. 


Skrb za stranke in pritožbe

Vaše osebne podatke uporabljamo za zagotavljanje najboljših možnih storitev za stranke, če se na nas obrnete z vprašanji, pripombami ali pritožbami. Ko stopite z nami v stik, zahtevamo nekaj osebnih podatkov za identifikacijo vas in vašega potovanja, vključno s številko rezervacije, imenom in e-poštnim naslovom. Poleg tega uporabljamo tudi vaše posredovane kontaktne podatke, da vas kontaktiramo z drugimi vprašanji in poizvedbami. Za delo z vašo rezervacijo imamo funkcijo standardne storitve za stranke, ki jo upravlja informacijski sistem Twenty. Vsi osebni podatki, obdelani v Twenty, bodo posredovani družbi CampingVision. CampingVision je upravljavec podatkov za naše zbrane osebne podatke.
Osebne podatke zbiramo, obdelujemo in delimo znotraj organizacije CampingVision, da zagotovimo učinkovito storitev za stranke in obdelavo vaših nakupov. 


Prenos informacij

Ob rezervaciji počitnic v kampu CampingVision bomo vaše osebne podatke uporabili za pošiljanje podrobnosti o vašem potovanju. To bo poslano na vaš registrirani e-poštni naslov, ki ste ga navedli ob rezervaciji počitnic.
Če rezervacijo opravite prek našega spletnega mesta, boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki o rezervaciji. Račun vam bomo poslali, ko bomo pri našem partnerju potrdili, da je bila rezervacija opravljena. Če računa ne boste plačali, vam bomo tri dni po preteku roka za plačilo poslali prijazen opomin. Če še vedno ne prejmemo preostalega plačila, vam bomo sedem dni po datumu zadnjega plačila poslali sporočilo o preklicu.
Po plačilu počitnic boste po elektronski pošti prejeli vavčer, ki bo poslan približno 40 dni pred odhodom. Pred potovanjem, med njim in po njem vam bomo poslali službena e-poštna sporočila s pomembnimi informacijami v zvezi z vašo rezervacijo. Po koncu počitnic vam bomo poslali tudi vabilo na ankete o uporabnikih in zadovoljstvu. 


Trženje in personalizacija 

Družba CampingVision lahko uporabi informacije o strankah, povezane s trženjskimi konteksti za določena potovanja. V tem primeru vas bomo kontaktirali tudi po elektronski pošti ali pismu.
Če ste se odločili za prejemanje e-poštnih sporočil ali glasil z informacijami ali ponudbami, bomo vaše osebne podatke uporabili za pošiljanje e-poštnih sporočil in po potrebi za prilagoditev vsebine e-poštnega sporočila glede na vaše posebne želje in interese.
Prilagajanje lahko uporabljamo za trženje v družabnih medijih, prek e-pošte in spletnega oglaševanja tretjih oseb. Podatke lahko delimo tudi s partnerji, ki nam pomagajo prilagajati ponudbe in trženje. V tem primeru bomo sklenili pogodbo o obdelavi podatkov, s katero bomo zagotovili, da zadevni partner obdeluje informacije v skladu z uredbo o osebnih podatkih.
Za analizo vedenja uporabnikov in prilagajanje uporabnikom se uporablja več piškotkov spletnega mesta. 


Razvoj izdelkov, sistemov in storitev 

Informacije, ki jih zberemo od svojih strank, uporabljamo za razvoj in izboljšanje svojih izdelkov, sistemov in storitev. To velja za naše digitalne storitve, pri katerih raziskujemo vedenje strank in nato optimiziramo način predstavitve naših informacij, izdelkov in kampanj. 
Zakonodajne določbe 

Pri obdelavi osebnih podatkov upoštevamo vse veljavne zakone in predpise. To lahko pomeni, da osebne podatke posredujemo organom v skladu z zakonom.

 

Čas shranjevanja

V podjetju CampingVision hranimo vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je potrebno. Osebni podatki, ki jih zberemo, bodo shranjeni v naši zbirki podatkov o strankah, kjer zgodovino potovanj in osebne podatke hranimo do tri leta. Po treh letih del teh podatkov anonimiziramo, nato pa jih hranimo skupno pet let od konca poslovnega leta. Če v treh letih po zadnjem potovanju vložite pritožbo v zvezi s potovanjem, bomo vaše podatke hranili deset let.
Vaša prijava stranke bo shranila vse zabeležene informacije, dokler bo ta prijava aktivna.
Če ste naročeni na novice in informativna e-poštna sporočila, bodo vaši podatki shranjeni toliko časa, dokler se boste odločili za prejemanje teh e-poštnih sporočil. 

Iste osebne podatke lahko hranimo na različnih lokacijah za različne namene. To pomeni, da ko podatke odstranimo iz enega sistema, ni nujno, da so izključeni iz drugega. Podatki se lahko hranijo v drugem sistemu v skladu z dogovorom ali za kateri koli drug namen, ki se zahteva.Organizacijski ukrepi za varovanje osebnih podatkov

V CampingVision izvajamo redne ocene tveganja, da zagotovimo, da so shranjeni in obdelani osebni podatki zaščiteni v skladu s predpisi. Izvedli smo delovne procese, rutine in omejitve dostopa, ki zagotavljajo skladnost z Uredbo o osebnih podatkih.


Razkritje osebnih podatkov 


Prenos osebnih podatkov znotraj CampingVisiona

V CampingVisionu tesno sodelujemo, več funkcij pa si delimo, vključno z IT-funkcijami, HR-funkcijami in računovodstvom. V tem primeru delimo vse osebne podatke, da svojim strankam zagotovimo najboljšo in najučinkovitejšo storitev, hkrati pa zagotovimo pravilen in enoten dostop do veljavnih predpisov, pravil in pogojev.

Zaposleni v CampingVisionu imajo dostop do teh osebnih podatkov, saj so nujni za zagotavljanje naših izdelkov in storitev stranki.


Microsoft Office

Za svoje interno delo uporabljamo izdelke Microsoft Office, kar pomeni, da bo Microsoft obdelal vaše osebne podatke kot obdelovalec podatkov.


IT

V CampingVisionu uporabljamo širok nabor IT-sistemov in storitev, od katerih nekateri obdelujejo in hranijo osebne podatke. Nekateri sistemi se nahajajo lokalno pri nas. V tem primeru imajo dostop do informacij samo naši zaposleni, kar pomeni, da se podatki ne posredujejo tretjim osebam. Drugi sistemi so rešitve v oblaku ali pa jih je namestil prodajalec, kar pomeni, da bomo osebne podatke prenesli temu prodajalcu. V teh primerih bo dobavitelj ravnal z osebnimi podatki v našem imenu in v skladu z našimi smernicami.Notranji IT-sistemi

Interno obdelujemo osebne podatke v našem rezervacijskem sistemu in bazi strank. Sistem smo zasnovali za zagotavljanje storitev, ki jih kupec kupi. Sistem smo razvili s poudarkom na hitri in enostavni rezervaciji ter najboljši možni storitvi za stranke. Sistem (Twenty) obravnava vse osebne podatke, zbrane v zvezi z rezervacijo.


Podjetja za spletno analizo

Za analizo vedenja uporabnikov in razvojnega dela na naših spletnih straneh imamo zunanje dobavitelje. Ti dobavitelji obdelujejo osebne podatke v našem imenu, podatke pa zbiramo predvsem s piškotki spletne strani in anonimno obdelavo.


Kontaktne službe 

Za pošiljanje informacij po e-pošti, kot so glasila, uporabljamo zunanje dobavitelje. Ti dobavitelji imajo dostop do osebnih podatkov, kot so imena in e-poštni naslovi.

V povezavi s funkcijo klepeta na našem spletnem mestu uporabljamo zunanjega ponudnika. Dobavitelji imajo dostop do vseh informacij v klepetu.

Za upravljanje različnih kontaktnih obrazcev, na naši spletni strani uporabljamo tudi zunanje dobavitelje. Omenjeni ponudniki imajo dostop do osebnih podatkov, ki so navedeni v omenjenem obrazcu.


Dobavitelj počitniških storitev

Imamo več dobaviteljev in pogodbenih partnerjev, ki ponujajo različne storitve, ki jih lahko naročite preko nas. S temi partnerji delimo potrebne informacije za izvedbo zahtevane storitve.


Kampi

V podjetju CampingVision imamo sklenjene pogodbe s kampi in dobavitelji, ki so lastniki kampov. Ob rezervaciji počitnic CampingVision posredue potrebne osebne podatke o vas in vaših počitnicah ustrezni stranki. Ti podatki lahko na primer vključujejo ime in starost potnika ter podatke o sami rezervaciji. To storimo zato, da lahko mi in dobavitelj zagotovimo zahtevano storitev. V primeru pritožbe bomo stopili v stik s ponudnikom, da bi poiskali rešitev in zmanjšali tveganje, da bi se to ponovilo.  
Vaše pravice 


Potrebno ravnanje z osebnimi podatki 

Obdelava osebnih podatkov je nujna, da lahko izpolnimo pogodbo z vami, in se zbirajo samo neposredno od vas. To pomeni, da ste oseba, ki nam posreduje omenjene informacije po telefonu, e-pošti ali prek funkcije klepeta na naši spletni strani. Soglašate, da lahko navedene podatke uporabimo za dokončanje vaše rezervacije in izpolnitev dogovora z vami.
Za zbiranje osebnih podatkov v druge namene, kot je pošiljanje novic ali analiziranje vedenja uporabnikov, potrebujemo dovoljenje. 


Umik privolitve

Svojo privolitev lahko kadar koli prekličete tako, da nas kontaktirate prek informacij, ki jih najdete v razdelku Kontakt. Če soglasje prekličete, bomo izbrisali vse osebne podatke in prenehali izvajati postopke, ki jih je zajemalo vaše soglasje. V nekaterih primerih lahko osebne podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve in zaradi drugih pravil, na primer tistih, ki se nanašajo na računovodstvo. To pomeni, da bomo v nekaterih primerih vaše osebne podatke hranili tudi, če boste preklicali soglasje. 


Informacije in nadzor nad vašimi osebnimi podatki 

Pravico imate, da prejmete informacije o podatkih, ki jih obdelujemo o vas, in pravico zahtevati, da se podatki uničijo, dopolnijo ali popravijo. Poleg tega imate pravico zahtevati, da se vaši osebni podatki obdelujejo za posebne namene. 


Če ne želite, da obdelujemo vaše osebne podatke 

Nekatere osebne podatke bomo morda potrebovali za izpolnitev dogovora z vami. Če nam ne posredujete določenih osebnih podatkov, vam ne moremo zagotoviti zahtevanih izdelkov ali storitev.
Če zahtevate, da vaših osebnih podatkov ne uporabljamo v trženjske ali statistične namene, od nas ne boste mogli prejemati ponudb in informacij, kar lahko pomeni, da nekatere digitalne storitve morda ne bodo delovale, kot je bilo predvideno. 


Piškotki

V podjetju CampingVision in na spletnih mestih, ki jih upravljamo, uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše izkušnje ter zbiranje informacij za trženje in razvoj vsebine spletnega mesta. Podatki se shranjujejo in obdelujejo anonimno. Poleg teh pravilnikov o osebnih podatkih se v tem primeru uporablja tudi naš pravilnik o piškotkih. 


Če želite vložiti pritožbo 

Vsakdo, ki meni, da podjetje ne ravna v skladu z uredbo o osebnih podatkih, se lahko obrne na Informacijskega pooblaščenca. Več si lahko preberete na spletni strani RS Informacijskega pooblaščenca. Povezavo najdete tukaj


Republika Slovenija
Informacijski pooblaščenec
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana

Telefon: 01 230 97 30
E-pošta: gp.ip@ip-rs.si

Spletna stran: www.ip-rs.si


Predstojnik: Mojca Prelesnik, univ. dipl. prav., informacijska pooblaščenka