To spletno mesto ni več podprto v brskalniku Internet Explorer.
Prosimo, odprite stran v brskalniku Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox ali Safari.
Sanjske počitnice na Siciliji
Romantična sredozemska pokrajina, veličastna antična kulisa in veliko sončnih dni - Sicilija je idealen kraj za luksuzno kampiranje skozi vse leto. V odlično opremljeni mobilni hišici, luksuznem šotoru ali bungalovu lahko v celoti uživate v prednostih največjega otoka v Sredozemlju. Zagotovite si kampiranje na Siciliji zdaj! Preberite več

Kampi na Siciliji

Zakaj je kampiranje na Siciliji tako priljubljeno?

Glavnih 5 razlogov:

  • Divji, romantični pridih otoka je kot ustvarjen za počitnice v naravi
  • Velike plaže in razgibane gorske pokrajine ponujajo edinstvene izletniške destinacije
  • Otok je poln znamenitosti iz 3000-letne kulturne zgodovine
  • Toplo podnebje zagotavlja sončne počitnice v kampu in prijetne sredozemske temperature za kopanje
  • Eksotični raj združuje evropske, orientalske in afriške vplive v naravi in kulturi

Več o Siciliji

Sicilija je zelo sončna regija: tudi pozimi se povprečna temperatura redko spusti pod 10 °C. Ne glede na to, ali se želite sončiti na vabljivih plažah ali odkrivati antične ruševine na dolgih pohodih, Sicilija ponuja vse, kar potrebujete.

Plaže, narava in zanimivosti na Siciliji

Sicilijanske plaže so zelo raznolike. 1.500 kilometrov obale na Siciliji obsega od belih peščenih do prodnatih plaž. Tudi na Siciliji so klifi. Sicilijsko zaledje je s svojim hribovitim in goratim terenom raj za pohodnike. Preden se odpravite na sicilijanske poti in steze, morate vedeti, da so sredi poletja temperature na Siciliji pogosto blizu 40 °C, zato je pomembno, da imate s seboj veliko vode.

Sicilija vsako leto privablja turiste iz vse Evrope in sveta, da bi se naužili sonca ali odkrili njene očarljive vasi in starodavne ostanke. Slednji pričajo o tem, da so otok zasedli Grki, Feničani, Kartažani in Rimljani... Razkošni kampi z mobilnimi hišicami ali bungalovskimi šotori so zelo dobro urejeni.