To spletno mesto ni več podprto v brskalniku Internet Explorer.
Prosimo, odprite stran v brskalniku Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox ali Safari.
Kampiranje v Umbriji: doživite pestre počitnice
Kampi v Umbriji so širši javnosti razmeroma neznani, zato lahko tukaj še vedno okusite pristno Italijo. Umbrija je čudovita podeželska regija v osrednji Italiji, ki leži med Toskano, Markami in Lacijem in je znana kot zeleno srce države. Večina kampov se nahaja v bližini jezera Trasimeno. Preberite več

Kampiranje v Umbriji

Zakaj bi kampirali v Umbriji?

Počitnice v kampu v Umbriji so popoln dopust za družine in vse željne pristne narave in miru. Ta slikovita in s soncem obsijana regija vam lahko ponudi veliko zanimivega:

  • Impresivne pokrajine in neokrnjeno naravo
  • Luksuzno kampiranje in pohodništvo
  • Mir in sprostitev
  • Razkošje v kampu, kultura in kulinarični užitki

Več o Umbriji

Pri luksuznem kampiranju v Umbriji lahko pričakujete sanjske pokrajine, zanimiva mesta in izvirne vasi. Regija ponuja neokrnjeno naravo z gorami, velikimi listnatimi gozdovi, slapovi, naravnimi parki in Trasimenskim jezerom. Srednjeveška mesta Assisi, Orvieto, Perugia in Todi so s številnimi znamenitostmi čudovite izletniške destinacije. V umbrijskih Apeninih in narodnem parku Monti Sibillini se lahko odpravite na izjemno lepe pohode.

Raziščite okolico Umbrije

Mesto Assisi, v katerem skorajda ni avtomobilov, leži na hribu in je kot nalašč za sprehode in ogled znamenitosti, kot sta bazilika San Francesco in rimski amfiteater. Umbrijska prestolnica Perugia je znana po čokoladi "Perugina", v tovarni čokolade pa lahko obiščete muzej.

Mesto Orvieto leži na pobočju vulkanskega tufa. Posebej vredni ogleda so palače, gotska katedrala in podzemni hodniki. V bližini mesta Terni se nahajajo Cascata delle Marmore, najvišji slapovi v Evropi.