To spletno mesto ni več podprto v brskalniku Internet Explorer.
Prosimo, odprite stran v brskalniku Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox ali Safari.

Španija, ena najboljših destinacij za kampiranje

Španija je idealna počitniška destinacija, ki ponuja veliko zanimivih dejavnosti za vso družino. Španci pripisujejo velik pomen odlični hrani, zabavi in ustreznemu počitku. Kako ne bi sanjali o dolgo pričakovanih počitnicah na eni od vročih španskih plaž?

Španija, ena najboljših destinacij za kampiranje
Španija je idealna počitniška destinacija, ki ponuja veliko zanimivih dejavnosti za vso družino. Španci pripisujejo velik pomen odlični hrani, zabavi in ustreznemu počitku. Kako ne bi sanjali o dolgo pričakovanih počitnicah na eni od vročih španskih plaž? Preberite več
Seznam najbolj priljubljenih destinacij v Španija (2)
Costa Brava
Počitnice na obali Costa Brava vas popeljejo v eno najbolj priljubljenih španskih počitniških regij. 200 kilometrov dolga obala, idilični zalivi, sredozemsko podnebje, številna priljubljena obmorska letovišča in veliko kulturno bogastvo....
Počitnice na obali Costa Brava vas popeljejo v eno najbolj priljubljenih španskih počitniških regij. 200...
  • Široke peščene plaže
  • Majhni skalnati zalivi
  • Prijetne ribiške vasi
Razpoložljivi kampi: 39
Preveri razpoložljivost
Costa Dorada
Obala Costa Dorada z več kot 200 kilometri "zlate obale" v Kataloniji vas pozdravlja z neskončnimi zlatimi plažami, čudovitim soncem in jasnim modrim nebom, pa tudi z nepozabno Barcelono in...
Obala Costa Dorada z več kot 200 kilometri "zlate obale" v Kataloniji vas pozdravlja z...
  • Sanjske peščene plaže
  • Zabaviščni park PortAventura World
  • Izleti in čudovita narava
Razpoložljivi kampi: 20
Preveri razpoložljivost

Kampi v Španiji

Zakaj je kampiranje v Španiji tako privlačno?

Glavni 4 razlogi:

  • Do 3.000 sončnih ur na leto - idealno za kampiranje
  • Počitnice z mobilnimi hišicami na najlepših španskih plažah
  • Privlačne turistične destinacije v bližini vas vabijo na izlete  
  • Odkrijte eksotično kuhinjo

Španija - talilni lonec sredozemskih kultur

Španija je dežela, v kateri so se evropske, arabske in afriške tradicije združile v edinstveno kulturo. Eno obdobje nadgrajuje drugo. Do 15. stoletja je na južno Španijo vplival arabski slog, ki je še danes viden v številnih stavbah.

Kampiranje na Costa Bravi

Na najsevernejšem delu španske sredozemske obale, dolgem približno 220 kilometrov, prevladuje vznožje Pirenejev. Skalnata pokrajina, ki sega do morja, je regiji dala tudi ime: "divja obala". Ob morju se zaradi razpok pojavljajo številni majhni romantični zalivi, ki so pravi kopalni raj. Luksuzni kampi so sredi neokrnjene pokrajine in ponujajo osupljive naravne spektakle.

Kampiranje na Costa Doradi

Južno od Barcelone se nahaja "zlata obala", ki je prav tako dolga nekaj več kot 200 kilometrov. Za svoje ime je dobila zaradi drobnega rumenega peska na plažah. V sončni svetlobi se blešči na milijarde bleščečih peščenih zrnc. Za zaledje je značilno blago nizko gorovje z dolgo vinogradništvo tradicijo.

Plaže in narava v Španiji

Vpliv španskega višavja na podnebje Sredozemlja in Atlantskega oceana je viden tudi v geološki zgradbi obalne države. Bolj, ko se gorske verige približujejo morju, bolj razgibana so obalna območja. Med skalami na obali najdete rajske plaže z drobnim peskom. Na splošno je za španska počitniška območja ob morju značilna raznolikost vodnih športov. Med pustim osrednjim višavjem in obalnimi območji ter ob rečnih tokovih je bujna, delno subtropska flora in favna.

Hrana, pijača in kultura

Simbol španske kulture je flamenko. Ta ples združuje evropske in orientalske elemente kot nobena druga umetniška oblika izražanja. Večer v restavraciji flamenka je nepogrešljiv del kampiranja v Španiji. Španci imajo najraje začinjene jedi in sladka, težka vina. VKljub temu lahko povsod najdete veliko "lahkih različic" in vrhunskih mednarodnih vin. Vsaka regija ima svoje posebnosti. Na obali je skoraj neizčrpna ponudba ribjih jedi in morskih sadežev, ki jih morate vsekakor poskusiti. Paella je nedvomno najbolj tipična španska jed. Gre za specialiteto iz riža, aromatiziranega z žafranom in postreženega z morskimi sadeži. 

Vreme in podnebje

Španske obale dolgujejo svoje suho in toplo podnebje osrednjemu višavju, ki zadržuje hladen zrak s severa. Ob morju na območju Pirenejev prevladuje blago sredozemsko podnebje, medtem ko na južni obali poleti zaradi subtropskih razmer in afriških puščavskih vetrov temperature močno narastejo. V notranjosti Iberskega polotoka je podnebje celinsko, z močnimi temperaturnimi nihanji med dnevom in nočjo, ki na visokih nadmorskih višinah segajo vse do alpskega podnebja. V Španiji je mogoče kampirati skoraj vse leto.