To spletno mesto ni več podprto v brskalniku Internet Explorer.
Prosimo, odprite stran v brskalniku Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox ali Safari.
Luksuzno kampiranje v kampu na obali Costa Brava
Počitnice na obali Costa Brava vas popeljejo v eno najbolj priljubljenih španskih počitniških regij. 200 kilometrov dolga obala, idilični zalivi, sredozemsko podnebje, številna priljubljena obmorska letovišča in veliko kulturno bogastvo. Costa Brava ponuja vse to in še veliko več. Ste že navdušeni in bi radi uživali v mobilni hiši ali luksuznem šotoru na Costa Bravi? Rezervirajte počitnice na Costa Bravi pri LuxCampu! Preberite več

Kampiranje na Costa Bravi

Zakaj so luksuzne počitnice na Costa Bravi tako zanimive?

Glavni 4 razlogi:

  • Zaradi morskega vetra so temperature prijetne tudi na vrhuncu poletja
  • Za jadralce in deskarje so idealne razmere
  • Razkošni kamp je na dosegu številnih izletniških destinacij
  • Luksuzno kampiranje je še posebej sproščujoče v idilični naravni pokrajini z gorami in čudovito obalo

Luksuzno kampiranje na Costa Bravi

Preživite luksuzne počitnice v kampu na slikoviti obalni regiji Costa Brava, ki svoje ime dolguje skalnatim formacijam. Ponudba prostočasnih dejavnosti je raznolika in zanimiva za ljubitelje vodnih športov in plaž. Kampiranje v tej regiji je nekaj posebnega tudi za družine in individualne obiskovalce, katerim je pomembno kakovostno in razburljivo okolje. Priljubljena obmorska letovišča, peščene in prodnate plaže ter naravni in vodni parki - vse to je tisto, zaradi česar bo vaše bivanje v luksuzni mobilni hišici ali šotoru nepozabno. Vaše idealne počitnice se začnejo v kampih Costa Brava!

Plaže in narava

Costa Brava je 220 kilometrov dolg obalni pas na severovzhodu Španije. Za pokrajino regije so značilni robustni skalni masivi in gore v zaledju. Ko preživljate počitnice ob morju v mobilni hišici v luksuznem kampu, morate izkoristiti tudi priložnost za obisk gora in pohod po redkih nasadih plutovega hrasta in akacije, ki so značilni za Costa Bravo. Razkošne počitnice v kampu ponujajo ljubiteljem vodnih športov in sonca tako osamljene zalive (do nekaterih od njih je mogoče priti le z ladjo), kot tudi obsežne peščene plaže, kot sta Sant Pere Pescador in Empuriabrava.

Mesta

Številna letovišča na obali Costa Brava so zelo primerna za luksuzne počitnice v sončni Španiji. Begur je posebno idilično mesto, obdano z borovimi gozdovi in morsko obalo. V središču so ruševine starega gradu. Mesto Girona, ki leži ob štirih rekah, je čudovito staro mestno jedro s srednjeveškimi stavbami. V Coleri prazgodovinska grobišča pričajo o živahni preteklosti. V arheološkem okrožnem muzeju v mestu Banyoles so na ogled ostanki iz obdobja neandertalcev. Druga mesta na obali Costa Brava so Besalú, Cadaqués, Castell d'Aro, Figueres in L'Estartit. Najbolj znano mesto ob obali Costa Brava pa je Barcelona.

Hrana, pijača in kultura

Uživajte v mediteranskem vzdušju v luksuznem kampu in se prepustite razvajanju s tipičnimi specialitetami. Imate radi ribe, školjke in rake? Veliko tega boste našli v kuhinji Costa Brave. Katero izmed znanih jedi, kot so paella, suquet de peix in crema catalana, morate poskusiti. Večina luksuznih kampov ima restavracijo s španskim menijem, vendar je vredno obiskati tudi eno od številnih ribjih restavracij na obali.


Znamenitosti Costa Brave

Med svojimi luksuznimi počitnicami v kampu na obali Costa Brava obiščite čudovito pirenejsko pokrajino ter si oglejte rimske in grške ruševine v Empúriesu. V središču kraja je muzej z antičnimi predmeti.

V Begurju romantike pričakuje idilično staro mestno jedro z vijugastimi uličicami in čudovitimi zalivi. Botanični vrt v Blanesu je zaradi svoje privlačne lege nad morjem prava atrakcija. Lep razgled se vam ponuja tudi z ruševin samostana St. Pere de Rodes. Ljubitelji umetnosti morajo med luksuznim kampiranjem na Costa Bravi vsekakor obiskati Dalíjev muzej v Figueresu.

Vreme in podnebje

Na sredozemski obali Katalonije piha svež morski vetrič, zato tudi poleti ni prevroče. Povprečna temperatura julija in avgusta je od 22 do 30 stopinj Celzija. Voda je prijetno topla in vabi k vodnim športom in sprostitvi. Morski vetrovi nudijo idealne pogoje za jadranje na deski in jadranje. Predvsem letovišči Platja d'Aro in Palamos sta raj za deskarje. Če nameravate kampirati na cvetno nedeljo, lahko pričakujete temperature okoli 21 stopinj.